Et whiteboard er ikke bare et whiteboard

Mange tror, at en whiteboardtavle bare er en whiteboardtavle. At de alligevel alle sammen er ens. Men det er bestemt ikke sandt. For der findes mange muligheder indenfor skriveoverflader, størrelser og udskæringer, og mange valg skal derfor tages, når man som virksomhed, skole eller institution skal vælge det rigtige whiteboard. I denne artikel kommer vi nærmere ind på forskellige typer whiteboardtavler, og de mange muligheder der findes.

Hvad er forskellen?

Whiteboardtavler findes alle steder. Vi ser dem mange gange i løbet af dagen, og vi anvender dem i forskellige situationer. Vi ser en whiteboardtavle for det den er - en praktisk tavle. Men er der egentlig forskel? Svaret er ja. Det er eksempelvis altid tavlens overflade, der definerer tavlens kvalitet og dermed også vores oplevelse, når vi anvender tavlen.

Whiteboardtavlens overflade

Whiteboardtavler produceres i tre forskellige kvaliteter:

  • Folieret
  • Lakeret
  • Stålkeramisk

Folieret whiteboard

Den billigste form for whiteboardtavle er en folieret tavle (melamin), hvor overfladen er en tynd plastfolie, som er klistret på tavlen. Den slags tavle er sjældent magnetiske, og overfladen er generelt svær at holde ren.

Hos EXAKT har vi valgt ikke at føre denne type whiteboardtavle, da vi mener, at kvaliteten simpelthen er for dårlig.

Lakeret tavle

Et bedre og lidt dyrere alternativ til den folierede tavle, er en lakeret tavle. En lakeret tavle er en, til prisen, fornuftig tavle, hvor overfladen er af lakeret stål, hvilket gør tavlen magnetisk. Overfladekvaliteten er bestemt af lakeringen, og kvaliteten afhænger derfor af antallet af lakeringer eller tykkelsen på lakken.

Det betyder også, at du ikke nødvendigvis får den optimale kvalitet til dit behov ved at købe en lakeret tavle. Du vil med tiden opleve problemer med at viske en lakeret tavle ren, hvilket skyldes, at den får mange meget små ridser i overfladen ved brug, hvor tuschen vil flyde ind og sætte sig fast. Hvornår det sker, er svært at spå om, da det afhænger af, hvilke whiteboardtuscher der bruges, samt hvor meget tavlen bliver brugt.

Stålkeramisk tavle

Den bedste kvalitet indenfor whiteboardtavler finder du i de stålkeramiske tavler (keramisk emalje). Denne tavle har en magnetisk overflade, som er fuldstændig lukket, og dermed er tavlen særdeles nem at rengøre. Whiteboardtavlens emalje er et lag af glas, som brændes ved 800 grader ovenpå en stålplade.

En stålkeramisk whiteboardtavle er ved normal brug uimodtagelig overfor ridser, hvilket giver tavlen en meget lang levetid. Faktisk giver vi helt op til 25 års garanti på vores blanke stålkeramiske whiteboardtavler. Den stålkeramiske overflade har ingen ujævnheder, hvor tuschen kan sætte sig, så den er utrolig nem at rengøre.

For at holde overfladen på din whiteboardtavle ren og flot, kan du med fordel følge vores simple vejledning til rengøring af whiteboards.

Hvilken kvalitet skal du vælge?

Hos EXAKT foretrækker vi at sælge den stålkeramiske whiteboardtavle, da den giver vores kunder den bedste overflade og den længste holdbarhed.

Vi har dog også valgt at føre en enkelt lakeret whiteboardtavle for at imødekomme behovet for en billigere tavle, hvor man samtidig ikke går på kompromis med kvaliteten. Dermed ikke sagt at den lakerede tavle er af lige så høj kvalitet som vores stålkeramiske tavle, men den er uden tvivl af høj kvalitet for en lakeret tavle at være.

Der er forskel på prisen på de tre typer tavler, og derfor overvejer mange også at købe en lakeret tavle frem for en stålkeramisk tavle. Men netop med whiteboards er det dog vigtigt at se på andet end tavlens umiddelbare pris, da denne ikke tager højde for de omkostninger, der er forbundet med udskiftning af tavlen. En lakeret tavle skal skiftes oftere end en stålkeramisk tavle, som har livstidsgaranti. Det vil altså sige, at udgiften til dit stålkeramiske whiteboard reelt skal fordeles over hele tavlens levetid, mens et lakeret whiteboard skal skiftes efter en kortere årrække. Du kan se vores store udvalg af whiteboardtavler her.

Whiteboards med eller uden ramme

Om man helst vil have et whiteboard med eller uden ramme, er en smagssag, da forskellen primært skal findes i det visuelle udtryk.

Alle vores standard whiteboardtavler har en aluminiumsramme. Det giver et klassisk udtryk, som man kender det fra mange andre whiteboards. Er man til gengæld på jagt efter en whiteboardtavle med et mere moderne og minimalistisk udtryk, har vi også rammeløse whiteboards i forskellige former.

Med et rammeløst whiteboard er der mulighed for at skære tavlen, præcis som du ønsker. Dette gør sig gældende for vores Chameleon tavleserie, som bl.a. består af rammeløse whiteboards med hvid- eller sortlakeret kant. Med en sortlakeret kant får whiteboardtavlen en svævende effekt, som giver et moderne og let design i tråd med den nordiske minimalistiske indretning.

Print på whiteboards

Hos EXAKT har vi en lang række whiteboards med designs, så du finder både tavler til planlægning, LEANårshjul eller informationsdeling.

Whiteboardtavler med print bliver produceret ved hjælp af en speciel metode, hvor blækket bliver indarbejdet i tavlen i stedet for at det printes direkte på overfladen. Det gør at tavlen stadig er magnetisk, og overfladen er nem at rengøre, mens printet er beskyttet mod f.eks. magneter og sollys.

På whiteboards med design giver vi desuden 10 års garanti på overfladen. Man skal dog være mere påpasselig med overfladen i forhold til den stålkeramiske overflade, da den ikke er ridsefast, og derfor er den mere følsom overfor skarpe genstande.

Vores grafiske afdeling hjælper gerne med at omsætte dine tanker og designidéer til en brugbar whiteboardtavle. Vi har mange års erfaring med at føre idéer ud i livet i samarbejde med vores kunder, så du altid får præcis den tavle, der opfylder dine behov.

Matte whiteboards

Mange ønsker at bruge et whiteboard sammen med en projektorløsning, og her er en mat whiteboardtavle helt ideel. Den har nemlig en matteret overflade, som sikrer det bedst mulige billede helt uden genskin og refleksion.

De matte whiteboardtavler er med en speciel stålkeramisk overflade, som sikrer, at tavlen har den matte overflade, der er nødvendig for at fungere til projektion. Den stålkeramiske overflade er desuden fuldstændig glat, hvilket gør den oplagt til brug sammen med kortafstandsprojektorer og interaktive projektorer.

Hvilken tavle har du brug for?

Vi tør godt sige, at vi er Danmarks mest fleksible tavleleverandør.

Vi kan nemlig levere alle typer whiteboardtavler i specialmål, og det gælder helt ned til bestilling på bare 1 stk. Vi giver 25 års garanti på overfladen på vores blanke stålkeramiske whiteboards, og så har vi et bredt sortiment af tilbehør, som dækker alle behov.

Er du i tvivl om, hvilken type whiteboard, der passer bedst til dig og dit behov? Kontakt os gerne på telefon 9819 3533, send en mail til exakt@exakt.dk eller udfyld kontaktformularen herunder, så er vi klar med vores bedste hjælp og rådgivning.

SKOLER
Daginstitution
TAVLER
MOTIVER
heartenvelopecartphone-handsetmagnifiercrossmenuarrow-right