Akustik

I åbne kontormiljøer, daginstitutioner og på skoler kæmper man ofte med et meget højt støjniveau, og det påvirker både koncentration og arbejdsvilkårene for både børn og voksne. Med akustikplader er det muligt at forbedre lydforholdene i alle lokaler, og derigennem skabe bedre arbejdsforhold og velvære.

Flotte og dekorative akustikløsninger, der løser dit støjproblem

I denne artikel har vi samlet en række af enkle løsninger, som alle kan dæmpe de mange høje lyde på forskellige måder. Vi har alt fra lyddæmpende plader til væggen, til lydflåder og skillevægge, nogle hvor fronten kan udskiftes, nogle hvor stoffet foldes omkring rammen og andre med en flot klassisk ramme.

Vi er eksperter i lydregulering og akustik, og forsøger altid at kombinere design og funktionalitet, så I ender med en løsning, der både dæmper støjen og indgår som et dekorativt element i indretningen. Vores støjdæmpende løsninger opfylder ethvert behov for akustisk komfort, har gennemtænkt design, der passer ind i alle miljøer og som forbedrer trivsel og arbejdsmiljø fra dag 1.

Med enkle løsninger er det muligt at forbedre lydforholdene i alle former for lokaler. Dog er det vigtigt at pointere, at lyddæmpning og reducering af støj er individuelt fra lokale til lokale, og derfor vil en løsning altid være skræddersyet – sådan opnår du nemlig det bedste resultat.

Akustikplader – Forbedre arbejdsmiljøet med bedre akustik

Du kender det godt; for mange mennesker samlet ét sted giver en forfærdelig akustik. Telefoner ringer. Diskussioner. Latter. Musik. Hovedet er ved at eksplodere over alle de lyde, der flyver rundt i én stor masse. Men bare rolig, der er ro forude. Med vores lyddæmpende plader kan du få styr på dette virvar af lyde og indtryk. Men hvad er det egentlig, der er skyld i den dårlige akustik? Og hvordan kommer man bedst i gang med at akustikregulere? Et vigtigt element til måling af akustikken i et lokale vil være efterklangstiden. Det er netop en lang efterklangstid, der giver en følelse af ekko eller rungen i et lokale. Lang efterklangstid handler om, hvor lang tid det tager for en lyd at falde til 60db. Jo længere tid det tager, desto mere støj. Derfor er det denne efterklangstid, du skal forsøge at nedbringe ved lydregulering, eksempelvis gennem akustikplader.

I offentlige rum, som eksempelvis daginstitutioner, klasselokaler eller kontorer med meget tale over skrivebordene, vil der være en lang efterklangstid, hvilket betyder mere støj. Når mere end to personer taler sammen, bliver det sværere at forstå hinanden, fordi lydene fra den enkelte person er for længe om at forsvinde/falde i lydstyrke, og dermed kommer den til at ”dække over” andre lyde i lokalet. Den ringe akustik i offentlige rum skyldes de typiske overflader i skoler, institutioner, industri og virksomheder. Disse består nemlig, oftest, af hårde materialer som f.eks. træ, beton, mursten og gips, da disse er lettere at rengøre og vedligeholde end f.eks. tæpper og mere bløde overflader. Ulempen ved disse materialer er dog, at deres lydabsorption er meget lille, og de vil i stedet reflektere lyden og skabe en fornemmelse af ekko i lokalet.

Så for at komme den dårlige akustik til livs i offentlige rum, handler det først og fremmest om at begrænse større arealer med hårde materialer mest muligt. Af den grund anbefaler vi, at I monterer akustikregulerende løsninger på de nuværende overflader, og derigennem øger absorptionen i rummet. Med lyddæmpende plader kan du lave enkelte løsninger, som ikke nødvendigvis påvirker måden I har indrettet kontoret eller klasselokalet på. De fleste af vores løsninger til bedre akustik kan fås med et ønsket motiv, men der findes også diskrete løsninger, som eksempelvis akustikplader, hvor designet går i ét med omgivelserne. Du kan enten vælge mellem større skærmvægge eller akustikplader til væg eller loft, som kan tilpasses til omgivelserne og indretningen. Vælges akustikplader til loft eller øverste vægkant opnås der bedre lydforhold uden de oprindelige omgivelser påvirkes, men vælges i stedet en vægløsning kan den gode akustik forenes med ensfarvede rene flader eller flotte grafiske motiver. I åbne kontormiljøer anbefales en kombination af rumdeling og afskærmning. Med de rette valg skabes der let rum i rummet samt mindre zoner med plads til fordybelse.

Et andet vigtigt element der er værd at fremhæve ved god akustik, er dets effekt på indeklimaet, og derigennem ens trivsel på arbejdet. For et godt indeklima og arbejdsmiljø indebærer meget mere end blot at lufte ud et par gange om dagen. Det handler også om akustik og støj – især i de lokaler, hvor vi opholder os mest til daglig. Et indeklima med for meget støj og dårlig akustik er hæmmende for koncentrationen, da det eksempelvis kan være vanskeligt at høre, hvad der bliver sagt, eller vanskeligt at få ro til at koncentrere sig om opgaver. Det mindsker dermed ens evne til at præstere bedst muligt, når støj fylder for meget.

Hos Exakt vil vi gerne hjælpe jer med akustikregulering, så I kan få et bedre og sundere arbejdsmiljø. Vi tilbyder forskellige løsninger med akustikplader til væggen eller loftet. Alle vores produkter er med til at optimere akustikreguleringen i et lokale og dermed forbedre arbejdsforholdene. Hvis du vil læse mere om, hvordan du kan få et bedre arbejdsmiljø med akustikplader, så kan du blive meget klogere på de forskellige produktmedier med akustikregulerende effekt her.

Akustikplader pris – Kombiner forskellige muligheder til én komplet løsning

I vores sortiment har vi forskellige former for akustikplader og lyddæmpende løsninger til forbedring af akustik. Så her finder du både lydflåder, lyddæmpende plader og lyddæmpende skærmvægge. Ofte vil den ideelle løsning til støjdæmpning kræve en kombination af forskellige produkter, så man opnår den bedste akustik i lokalerne. Ved at kombinere akustikplader til væg, loft, tavler og samtidig benytte skærmvægge, har du mulighed for at opnå det ultimative lydregulerende arbejdsmiljø, uden at skulle ændre på sammensætningen af eksempelvis kontorerne. I vores sortiment finder du kun akustikabsorbenter i højeste kvalitet og i klasse-A, hvilket betyder, at de er dansk produceret og er, i forhold til kvaliteten, den bedste absorbent på markedet.

Hos EXAKT forhandler vi forskellige former for lydregulerende løsninger, der hver har deres formål og fordele. For at finde frem til de rette akustikplader er det nødvendigt at have fokus på lokalets indretning og formål. Der er eksempelvis forskel på, om du skal akustikregulere i et klasselokale, et mødelokale eller i et stort fælleskontor. Uanset hvilket lokale du har til hensigt at lydregulere, anbefaler vi, at du får en af vores dygtige konsulenter til at analysere behovet i samarbejde med vores leverandør, så vi sammen kan finde frem til den bedste løsning, som du står og mangler.

Alle vores løsninger kan tilpasses jer, så du få præcis den farve du ønsker, hvilket sikrer, at det endelige design passer perfekt ind i jeres indretning. Et lille tip er at vælge en akustikplade med samme farve som jeres væg eller loft, så løsningen camoufleres og integreres bedre i miljøet. Derudover kan både de lyddæmpende plader og de lyddæmpende skærmvægge leveres med print efter netop dit ønske og design. På den måde er det muligt at forene det visuelle udtryk med det gode arbejds- og læringsmiljø, så du ikke skal gå på kompromis med hverken design eller effekt. Hvis du mangler inspiration til, hvordan en akustikregulerende løsning kan se ud, kan du i vores store motivshop finde designs, der alle kan leveres som enten akustikbillede eller skærmvæg.

For at sikre at du vælger den rigtige løsning til jeres lokaler, tilbyder vi selvfølgelig professionel rådgivning. Vi hjælper dig med at sammensætte både typer af akustikplader og mængde, og vi tager naturligvis højde for udluftning, lampeudtag osv., når vi besigtiger dine lokaler. På den måde er I sikret en løsning, der forbedrer akustikken markant hos jer. Så hvis du har brug for en samlet lyddæmpende løsning ud over det sædvanlige, kan du kontakte os på telefon 98 19 35 33 eller exakt@exakt.dk. I alle situationer, når det kommer til akustikregulering, er det relevant at få en konsulent fra EXAKT til at analysere behovet, så vi sammen kan finde den bedste løsning.

heartenvelopecartphone-handsetmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram