Vælg den rigtige folie

Der findes uendelig mange muligheder med folieprint, og det er et helt univers i sig selv. Derfor kan det også være svært at finde hoved og hale i de mange muligheder som folie tilbyder, og beslutning omkring hvilken løsning man skal vælge, kan virke uoverskuelig. I denne artikel vil vi give dig et indblik i folieverdenen, og forsøge at give dig den nødvendige viden, før du kaster dig ud i at få produceret din egen folie.

Hvorfor bruge folieprint?

Folieprint er en rigtig god løsning til mange opgaver, og det kan bruges på forskellige overflader såsom vægge, døre og gulve. Ved at beklæde overfladerne med folie kan du nemt og enkelt omdanne et kedeligt område til et dekorativt, farverigt og inspirerende indslag.

Vores folieløsninger bliver både anvendt i daginstitutioner, på skoler og plejehjem samt hos virksomheder, som ønsker at skabe et unikt og indbydende arbejdsmiljø. I bund og grund er det nemlig kun designet på folien der afgør, om folien hører til i en 1. klasse på en skole, eller i kantinen hos en stor virksomhed.

Hvilken type folie skal jeg vælge?

Det er kun fantasien der sætter grænser, når det kommer til foliens mange muligheder, og derfor kan vi også lave netop den løsning, du har brug for. Det er dog meget vigtigt, at den folie du vælger matcher det underlag, du ønsker at montere folien på. Vi vil selvfølgelig altid være behjælpelig med rådgivning omkring valg af den rigtige folietype til netop dit projekt.

Vores mest populære folier er:

 • Hvid helprint
 • Klar helprint
 • Klar gennemfarvet helprint
 • Flytbar folie helprint
 • Gulvfolie helprint
 • Dusted helprint
 • Dusted m. udskæring
 • Dusted m. helprint og udskæring
 • Folielogo og Foliebogstaver
 • Vægfolie

Kan jeg få min folie skåret til?

Ja, du kan sagtens få din folie skåret til.

Der er to muligheder, når det kommer til udskæring af folie: renskåret og konturskåret. Hvilken udskæring der er bedst til din folie, afhænger af hvordan den færdige folieløsning skal se ud.

Renskåret:
Vi bruger betegnelsen ‘’renskåret folie’’ om alt, som udskæres i en firkant med retvinklede hjørner. Denne udskæring bruges gerne, når folien skal dække hele områder, såsom et helt vindue, en hel væg, en hel dør etc.

Konturskåret:
Betegnelsen ‘’konturskåret folie’’ bruger vi om alt andet, så det kan være en firkant med runde hjørner, folie udskåret som børn, blomster og hjerter. Man bruger denne udskæring til at skabe en lækker finish omkring en folie, som ikke fylder hele området. Alt efter motiv og folietype skærer man nogle gange helt ind til motivet, og andre gange vil der være en klar/hvid kant rundt om motivet.

 

renskaaret konturskaaret 1

 

Kan jeg selv montere folien?

Du kan sagtens selv montere vores mindre folieprint, men vi anbefaler, at du køber vores monteringskit, så du er sikker på en helt ren overflade inden folien bliver monteret.

Hvis du hellere vil overlade monteringen til os, er vi naturligvis også gerne behjælpelige med det. Vi har et team af dygtige og professionelle montører i hele landet, som står til rådighed når din næste folieløsning skal monteres.

Når vi kommer ud for at udføre monteringen, er det først og fremmest vigtigt, at der er gjort plads til opsætningen, så montørerne har god plads at arbejde på. Dernæst kan du være med til at sikre den bedste løsning, ved at der er så rent som muligt når vores montør ankommer.

Du er meget velkommen til at kontakte os på exakt@exakt.dk eller telefon 98 19 35 33, hvis du ønsker at få et tilbud på montering af din næste folieløsning.

Kan jeg få alle motiver på alle typer folie?

Kort sagt: Ja, det kan du sagtens.

Vi har en stor samling af forskellige motiver og designs, og de kan alle printes på vores forskellige folietyper. Det betyder altså, at hvis du eksempelvis finder en vægfolie på vores hjemmeside eller i vores katalog, som du gerne vil have lavet som vinduesfolie i stedet for, skal du blot kontakte os på exakt@exakt.dk eller telefon 98 19 35 33 – så får vi det til at ske. Du kan også vælge at gå på jagt i vores store motivgalleri.

Hvordan vedligeholder jeg bedst min folie?

Der er ikke en decideret manual for folieløsningernes holdbarhed og levetid, da det afhænger af, hvilket miljø folien monteres i. Grundet de forskelligartede miljøer giver EXAKT 6 måneders garanti på folierne, men hvis man passer på sin folie, kan det holde i mange år.

Der er dog en række gode råd til vedligeholdelse af gulvfolier, da de er monteret et udsat sted, hvor mange går på det hver dag:

 • Når du har fået monteret folieprint på gulvet, anbefaler vi, at der går et par dage inden du vasker det, så det får lov at fæstne sig.
 • Du skal være opmærksom på, at gulvmaskiner slider mere på folien end en almindelige gulvmoppe.
 • Placeres folien i en garderobe, hvor der er meget sand og småsten, vil folien ikke holde med tiden.
 • Undlad af placere gulvfolien steder, hvor borde og stole skubbes hen over foliens kant.

Bemærk også, at ingen af vores folieløsninger er sikrede mod “pilfingre’’, så vi kan ikke yde garanti, hvis folien pilles af.

Hvad gør jeg så nu?

Vi håber, at vi har givet dig en bedre viden om nogle af de mest gængse tanker og tvivlsspørgsmål, når man skal vælge sin nye folieløsning.

Du er meget velkommen til at kontakte os på telefon 9819 3533, sende en mail til exakt@exakt.dk.

envelopearrow-right