Ukrainske støtteværktøjer til Kjellerupsgade skole i Aalborg

Vores lærings- og læremiddelskonsulent, Maria Appel Bangshøj, har været på besøg på Kjellerupsgade Skole i Aalborg, hvor modtagerklasserne med børn og unge, flygtet fra Ukraine, er flyttet ind. Her er børnene delt ind i tre klasser: indskolingen, mellemtrin og udskoling.

I hver klasse er der tilknyttet en tolk, lærere og pædagoger, indhentet fra andre skoler i kommunen. Det pædagogiske personale besidder en solid erfaring i at undervise i dansk som andetsprog, men rummer også en enorm medmenneskelighed og forståelse for børnenes situation.

Under besøget opstod der en situation, efter klassen netop havde fået fri for i dag, som var både interessant og beskriver på fornemmeste vis, den indsats som lærere og pædagoger yder for disse børn og unge. En pige ville gerne have et kram af læreren og udtrykker sin taknemlighed gennem det dansk, hun netop har lært. Situationen er ikke enestående, og det pædagogiske personale deler gerne ud af sig selv i forsøget på at give børnene en form for tryghed i det kaos, som omgiver dem.

Trods dette er stemningen let og god. Børnene er glade for at komme i skole, og de kommer hver dag fra forskellige steder i kommunen. Nogle har deres forældre med. Det er helt okay, for alle er velkomne, og der er plads til alle. Planen er, at børnene med tiden skal udsluses på distriktsskolerne.

Har I modtaget ukrainske børn og unge på jeres skole?

Hos EXAKT vil vi gerne hjælpe og støtte det pædagogiske personale i at løfte denne opgave, da vi ved at lærerne og pædagogerne påtager sig et stort ansvar og skal løse en omfangsrig opgave.

Derfor har vi lavet undervisningsmateriale samt en plakat med ”100 tilfældige hverdagsting” med ukrainsk tekst Tanken er, at disse værktøjer skal skabe dialog og danne bro mellem det danske og ukrainske sprog.

SKOLER
Daginstitution
TAVLER
MOTIVER
heartenvelopecartmagnifiercrossmenuchevron-rightarrow-right