0

Hvilke løsninger hjælper på dårlig akustik?

Når man først har konkluderet at akustikken i et rum er dårligt, så skal man begynde at overveje, hvordan man mest hensigtsmæssigt får skabt et bedre lydmiljø med lydregulerende løsninger. Din største udfordring, når der skal lydreguleres, handler faktisk om, hvilke former for akustik løsninger du skal vælge for at opnå størst effekt. Der findes nemlig mange forskellige former, designs og typer at vælge imellem, så der er noget til alle behov.

Lydregulerende løsninger til væg, loft og gulv

Med individuelle løsninger, der produceres specifikt til det pågældende rum, er det muligt at efterklangsregulere ethvert lokale. Hvilke produkter der anbefales, i hvilket omfang og hvorvidt det skal være neutrale produkter eller produkter med print og grafik, beror altid på en vurdering af lokalet, dets anvendelse og indretning. Når vi hjælper med at dæmpe støjen, bestræber vi os altid på at opnå den størst mulige effekt samtidig med, at vi tager æstetiske hensyn. Med det udgangspunkt kan det gode arbejdsmiljø genetableres, lokalerne gøres brugbare og resultatet kan med det samme aflæses i vores trivsel. Vi oplever, at vores sortiment inden for akustikprodukter kan gøre en rigtig stor forskel for vores kunders arbejdsmiljø.

Lad lokalets anvendelse være inspirationskilden når der skal skabes et godt indendørs lydmiljø. Med det store udvalg af akustikprodukter kan du altid finde noget, der passer til jeres arkitektur og indretning. Der kan med fordel mikses med former og design, så rummets funktion, dit budskab og visioner eller dit produkt pryder lokalets indretning.

Det første fokusområde vil i de fleste tilfælde være loftet. Loftet er den største overflade, vi har i rum, hvor lyden ikke bliver ”forstyrret/brudt”. Derfor er loftet også altid udgangspunktet for regulering af støj med akustik produkter. Herefter vil man undersøge muligheden for at dæmpe støjen via løsningen til væggen. For at opnå den største effekt skal der etablere en løsning, der består af den rette mængde af løsninger til både loft og væg.

Skal løsningen være med eller uden ramme?

Skift motiv som du vil med en ramme til din akustikløsning.

Når du vælger EXAKT-Akustik med rammer, får du et fleksibelt produkt, hvor du har mulighed for at forny den visuelle del uden at skifte hele produktet. Vores akustikprofiler er konstrueret således, at selve designet eller tekstilet kan udskiftes. Byt også produkterne imellem, så længe de har samme størrelse. Det giver mulighed for at ændre det visuelle udtryk i et rum på få minutter, så det er tilpasset specielle begivenheder eller temaer. Mange anvender det til at bytte ”kunst” afdelinger imellem.

Rammen på akustikprodukterne er med til at give stabilitet, der kan tåle alle miljøer. Den er formet, så den beskytter den bløde kant på absorbenten og fuldender dermed både designet og den høje kvalitet. Profilen er skåret i smig og samlet indvendig, hvilket giver den et helt rent udtryk. Absorbenten er 40 mm og profilen er 44 mm, så den sikrer fuld beskyttelse af absorbenten. En tangent akustikøsning med ramme leveres med skjulte beslag og kan monteres på alle vægtyper. Der er beslag i både top og bund, der sikrer både stabil og flot montering uanset vægtype.

Gå ikke på kompromis med kvaliteten med akustikløsninger uden ramme.

Hvis du vælger en løsningen uden ramme, så bliver stoffet foldet rundt om siderne. Absorbenten kan derved let tilpasses, så den passer ind i omgivelsernes arkitektur og farver. Inde bag stoffet er der en 44 mm ramme af træ, som absorbenten fastgøres i, og som designet eller tekstilet fastgøres på. Absorbentens bløde kanter er dermed godt beskyttet. Disse løsninger leveres med skjulte beslag og kan monteres på alle vægtyper. Der er på denne model beslag i toppen og mulighed for at fastgøre i bunden med udvendige vinkelbeslag. Der kan både leveres med design efter eget valg eller med tekstilfront.

Forøg trivslen gennem bedre lydforhold med en skærmvæg.

I åbne lokaler og kontorer, hvor der i forvejen er monteret et godt akustikloft, kan man med fordel anvende akustikskærmvægge til at skabe mindre lydrum. Det stopper støjen i sin færden i lokalet, og er dermed en enkel måde at opnå den fulde effekt på. Skærmvæggene kan anvendes til at skabe små rum eller som inddeling mellem kontorpladser. Skærmene har både en akustisk og visuel funktion i lokalet.

Selve profilen på skærmvæggen er i aluminium og giver dermed et eksklusivt look, der passer ind i alle miljøer. Fødder til skærmvæggene kan monteres på alle fire sider af profilen, hvilket gør det muligt at ændre fra tekstil til design uden at skulle udskifte hele produktet – vi elsker selv denne bæredygtige vinkel. Skærmvæggene leveres som standard med en fod med sidestøtte. Det giver en god stabil skærmvæg, som det er muligt at flytte. Du har også mulighed for at tilvælge hjul, hvis dine skærmvægge skal være ekstra mobile i hverdagen.

Fokus på kvalitet og bæredygtighed – lad lydabsorbenten gøre arbejdet

Det er selve absorbenten, der bestemmer effekten og dermed også kvaliteten af produktet. Klassifikation af lydabsorbenter i lydabsorptionsklasse går fra A-E iht. EN ISO 11654. Her er A er den højeste klassifikation.

Vi bestræber os altid på at opnå den størst mulige effekt samtidig med, at vi tager æstetiske hensyn. Med det udgangspunkt kan det gode arbejdsmiljø genetableres, lokalerne gøres brugbare, og resultatet kan med det samme aflæses i vores trivsel. I alle standardprodukter fra EXAKT har lydabsorbenten klassifikation A, og de printmedier eller tekstiler, der anvendes udenpå absorbenten er specielt udvalgt for at sikre absorbentens effekt.

Yderligere vælger vi altid produkter, der har de bedste produktegenskaber:

  • Sikkerhed
  • Holdbarhed
  • Vedligehold
  • Produktion

Absorbenterne i vores akustik produkter har følgende mærkninger.

Alt=""

 

Skal der være et motiv på din akustikløsning?

Køber du akustikløsninger med et motiv, uanset om det er et standardmotiv eller et unikt design, printes motivet på et banner, der er fryd for både øjet og miljøet. EXAKT-Akustik med design printes på et banner, der er produceret af genanvendt plast. Selve banneret, der printes på, er stadig udviklet til at sikre, at akustikproduktet fastholder sin høje kvalitet i absorption af lyd.

Motivet, der printes på banneret, leveres i en detaljegrad og klarhed, der er i topklasse. Alle motiver og farver kan skabes ud fra dine ønsker. Banneret er selvfølgelig lavet i brandhæmmende materiale, så det opfylder alle krav. Hos EXAKT lægger vi vægt på, at vores sortiment produceres så CO2-neutralt som muligt, og vi vælger underleverandører ud fra deres bæredygtighed. Hvis du mangler idéer til valg af motiv, så kan du med fordel tage et smut forbi vores store motivshop her.

Arbejd med bæredygtighed og upcycl dine miljøer med produkter fra EXAKT

envelopearrow-right