Dørfolier giver tryghed og trivsel på plejehjem

Hverdagen på landets plejehjem kan være fuld af udfordringer, hvor især demente borgere er kilde til mange bekymringer. Det kan være med til at skabe stor uro hos både pårørende og plejepersonalet, da selv et øjebliks uopmærksomhed kan have store konsekvenser.

Som det er i dag, må man ikke låse dørene på landets plejehjem, og derfor risikerer man, at demente borgere forlader plejehjemmet uden opsyn. Men hvordan sikrer man så, at demente ikke forlader plejehjemmet? Og hvordan kan man gøre hverdagen nemmere for beboerne og dermed aflaste plejepersonalet? Det er nogle af de spørgsmål, vi forsøger at besvare i denne artikel.

Skjul døren for demente

Et godt sted at starte er ved at skjule dørene for de demente borgere, så de ikke ved, hvad der gemmer sig på den anden side.

Man kan skjule dørene på mange måder, men det er oplagt at bruge folieprint, og med vores unikke løsninger kan dørenes udtryk tilpasses netop dine behov og ønsker. Du kan nemlig helt selv bestemme, om du vil skjule dørene bag en vellignende bogreol, et smukt skovlandskab, et idyllisk søområde, et stort akvarie med farvestrålende fisk eller noget helt andet.

På den måde kan man altså ‘’snyde’’ beboerne til at vende rundt, fordi døren ikke længere ligner en udgang.

Styrk borgernes selvhjulpenhed

En udfordring hos demente borgere kan også være, at de har svært ved at genkende deres egen dør, og dermed være udfordret i at finde hjem. I de tilfælde kommer beboerne hurtigt på afveje, og så må plejepersonalet hjælpe til og vise dem vejen.

Man kan dog gøre de demente borgere mere selvhjulpne og fremme deres genkendelighed, ved at beklæde døren til deres egen bolig med folieprint. Det kan være forskellige dekorationer, farver på dørene eller noget helt andet, som indikerer, hvem der hører til hvor.

Man kan med fordel kombinere dørfolierne med wayfinding på gulvet, og bruge vores gulvfolier til at indikere en gåretning for beboerne.

Du kan læse meget mere om fordelene ved wayfinding i denne artikel.

Forevig beborenes gamle dør

Med en personlig hoveddør får demente borgere en genkendelig dør, som ligner døren fra deres tidligere hjem. Det kan være med til at give en øget tryghed, og beboeren får nemmere ved at finde sig til rette i sit nye hjem.

Løsningen tilpasses hver enkelt plejehjem og beboer, og vi sørger for alt fra fotografering af den gamle dør til opsætning af den nye.

Processen er følgende:

  1. Vi kører ud og tager et billede af hoveddøren fra beboerens tidligere hjem.
  2. Vi tilpasser billedet og printer det på en folie
  3. Vi monterer folien på borgerens plejehjemsdør

Hvilken løsning skal jeg vælge?

På et plejehjem kan der være behov for at give hver bolig et unikt look eller slet og ret gøre døre ‘’usynlige’’. Det er alt sammen muligt med folieprint til døre, og det bedste er, at du kan få det præcis, som du gerne vil have det.

Hvis du er i tvivl om, hvilken løsning du skal vælge, eller ønsker at høre mere om vores dørfolier som demensværktøj, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 9819 3533, sende en mail til exakt@exakt.dk.

envelopearrow-right