0
Afskærmning og wayfinding i plejesektoren

Afskærmning, wayfinding og struktur i plejemiljøet

I pleje- og sundhedssektoren er det vigtigt at skabe miljøer, der ikke kun er trygge, men også nemme at navigere i – både for beboere og personale. Afskærmning og wayfinding spiller en afgørende rolle i at sikre, at beboerne kan bevæge sig rundt med selvtillid og tryghed, mens personalet kan fokusere på at yde den bedst mulige omsorg. Hos EXAKT tilbyder vi innovative løsninger, der kombinerer nudging, akustik og visuelle hjælpemidler til at skabe orienteringsvenlige og behagelige miljøer.
Skal vi tage en snak om dine muligheder?

Nudging og wayfinding: Let beboernes daglige bevægelse

For mange ældre, især demensramte, kan det være udfordrende at finde vej i større plejeinstitutioner. Derfor er nudging-løsninger som pile, farvemarkeringer og tydelige skilte en effektiv måde at guide beboere og personale rundt i komplekset på. Disse subtile hjælpemidler hjælper med at reducere forvirring og skaber en struktur, der gør det lettere for beboerne at forstå, hvor de er, og hvor de skal hen.

Nudging og wayfinding fremmer ikke kun den ønskede adfærd, men kan også have en positiv indflydelse på beboernes selvstændighed og trivsel. Når de føler sig trygge i deres omgivelser, bliver hverdagen mere overskuelig, og personalet kan fokusere på andre aspekter af deres arbejde. Tydelige farver og symboler kan anvendes til at angive funktionelle områder som spiseområder, toiletter og fællesrum, hvilket skaber en klar og genkendelig vej rundt i bygningen.

Akustik og rum-i-rummet løsninger: Skab stille og funktionelle zoner

Støj kan være en stor udfordring i fællesområder, gangarealer og større rum. Ved at bruge akustikplader og skærmvægge kan man skabe rum-i-rummet løsninger, der både mindsker støj og giver beboerne en bedre forståelse af rummets funktion. Disse zoner kan bruges til at opdele større områder i mindre, mere intime og funktionelle rum, hvilket skaber en mere overskuelig og orienteringsvenlig struktur.

Akustikløsninger kan reducere baggrundsstøj og gøre samtaler lettere at føre, hvilket fremmer social interaktion og skaber et mere afslappende miljø for både beboere og personale. Samtidig kan skærmvægge og akustikpaneler designes med æstetiske motiver, der bidrager til et hjemligt og indbydende miljø.
Se vores akustikløsninger her

Forebyggelse af uønsket adfærd med strategisk afskærmning

Et vigtigt element i demensvenlige miljøer er at sikre, at beboerne ikke utilsigtet forlader bygningen eller går ind i områder, de ikke bør være i. Dørfolie kan bruges strategisk til at afskærme bestemte områder og skabe visuelle barrierer, der forhindrer beboerne i at begå fejltrin. Ved at benytte dørfolie, der kamuflerer eller skjuler indgange til eksempelvis udgange eller personalerum, kan man diskret forebygge uønsket adfærd og skabe en mere sikker hverdag.

Denne type afskærmning hjælper ikke kun med at beskytte beboerne, men aflaster også personalet, som ikke behøver konstant at overvåge bestemte områder. Visuelle hjælpemidler kan anvendes til at lede beboerne mod de rigtige rum, hvilket skaber en mere struktureret og tryg atmosfære.
Skal vi tage en snak om jeres muligheder?

Skab struktur og tryghed med EXAKTs løsninger

EXAKTs løsninger inden for afskærmning og wayfinding er designet til at skabe et sikkert, overskueligt og behageligt miljø, der fremmer beboernes selvstændighed og trivsel. Gennem en kombination af nudging-løsninger, akustikplader og strategisk afskærmning kan vi hjælpe jer med at skabe plejemiljøer, hvor både beboere og personale føler sig trygge og støttet.

Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at designe og implementere skræddersyede løsninger, der forbedrer navigation, trivsel og sikkerhed i jeres plejemiljø.
Skal vi tage en snak om jeres muligheder?
Har du brug for hjælp?
Vi gør det visuelt og sørger for, at dine tanker bliver til virkelighed
Bliv kontaktet
Gå ikke glip af noget
Hold dig opdateret på de nyeste produkter, modtag tips og tricks, og få de gode tilbud før alle andre.
envelopearrow-right