0
Demensvenlige miljøer til plejesektoren

Skab demensvenlige miljøer med tryghed og orientering

I plejehjem og sundhedssektoren er det afgørende at skabe miljøer, der understøtter beboernes velbefindende – især for dem, der lever med demens. Et demensvenligt miljø handler om mere end blot komfort; det er en essentiel del af at fremme tryghed, selvstændighed og livskvalitet. Hos EXAKT er vi specialiserede i at designe visuelle løsninger, der gør det lettere for demensramte at finde rundt og føle sig trygge i deres hverdag.
Skal vi tage en snak om dine muligheder?

Tryghed og selvstændighed gennem visuelle signaleringer

For personer med demens kan det være svært at navigere i deres omgivelser uden hjælp. Visuelle signaler som farvekodning, piktogrammer og tydelige skilte er afgørende for at skabe en hverdag, hvor beboerne kan bevæge sig sikkert og selvstændigt. Farver og symboler, der klart angiver funktioner som badeværelser, spiseområder eller opholdsrum, kan reducere forvirring og mindske stress.

Med EXAKTs specialdesignede løsninger kan vi sikre, at jeres plejehjem bliver nemmere at navigere i, hvilket øger beboernes følelse af kontrol og tryghed. Denne form for wayfinding gør det muligt for demente at bevare deres selvstændighed og reducere behovet for konstant assistance fra personalet, hvilket samtidig aflaster de daglige arbejdsgange.

Skab tryghed og struktur med dørfolie i demensvenlige miljøer

I pleje- og demensmiljøer spiller dørfolie en afgørende rolle i at sikre både tryghed og navigationshjælp for beboerne. For demensramte kan dørfolie være et effektivt værktøj til at forebygge, at beboere utilsigtet går ind i forkerte områder eller forlader institutionen uden opsyn. Samtidig kan det hjælpe beboerne med bedre at finde rundt og føle sig mere trygge i deres omgivelser.

Mulighederne for at udsmykke døre med folieprint er nærmest ubegrænsede, og netop derfor er folie et ideelt valg til demensvenlige miljøer. Ved at bruge klare, genkendelige billeder eller farvekodning kan man skabe visuelle signaler, der hjælper beboerne med at navigere sikkert. Eksempelvis kan døre til personalerum eller udgange designes, så de ikke vækker opmærksomhed, mens døre til beboerværelser eller fællesområder udsmykkes med billeder, der fremmer genkendelse og wayfinding.

Dørfolie kan være med til at skabe en struktureret og tryg hverdag for både beboere og personale. De visuelle hjælpemidler mindsker forvirring, reducerer stress og sikrer en mere sikker hverdag, hvor beboerne kan bevæge sig rundt med større selvstændighed.
Se vores udvalg af dørfolier her
Demensvenlige miljøer til plejesektoren
Demensvenlige miljøer til plejesektoren

Hjemlige og genkendelige omgivelser

For demensramte er genkendelighed en vigtig faktor for at føle sig hjemme. Ved at anvende visuelle elementer som naturmotiver eller historiske billeder kan man skabe et miljø, der vækker minder og skaber tryghed. Det kunne være billeder af lokale vartegn, berømte steder eller beroligende naturmotiver, der giver beboerne en følelse af forbindelse til deres livshistorie og omgivelser.

Hos EXAKT er vi eksperter i at designe miljøer, der kombinerer funktionalitet og æstetik. Ved at skabe en visuel sammenhæng i hele bygningen kan vi hjælpe jer med at opbygge en atmosfære, hvor beboerne føler sig trygge, respekterede og hjemme. Disse små, men betydningsfulde detaljer kan gøre en stor forskel i dagligdagen for demensramte.
Skal vi tage en snak om jeres muligheder?

Wayfinding og nudging: diskrete løsninger til sikker navigation

En del af det demensvenlige miljø er at gøre navigation let og intuitiv. Gennem diskrete nudging-løsninger som farvede ruter, gulvmarkeringer og piktogrammer kan beboere med demens lettere orientere sig i bygningen. Disse subtile hjælpemidler gør det muligt for beboerne at bevæge sig rundt uden frygt for at fare vild, og det skaber et miljø, der føles sikkert og overskueligt.

Wayfinding-løsningerne fra EXAKT kan tilpasses jeres specifikke behov og rum, og vi tilbyder et bredt udvalg af skræddersyede produkter, der passer til alt fra gangarealer til fællesområder. Farvekodede ruter kan hjælpe med at lede beboerne til vigtige områder, mens diskret skiltning sikrer, at de altid kan finde vej uden besvær. Når beboerne ved, hvor de er, og hvor de skal hen, mindskes angsten og stressniveauet betydeligt.
Skal vi tage en snak om jeres muligheder?

Skab en tryg og selvstændig hverdag for demensramte

Et demensvenligt miljø handler om at skabe rammer, der understøtter beboernes selvstændighed, tryghed og trivsel. Hos EXAKT har vi mange års erfaring med at designe løsninger, der opfylder disse behov. Fra visuelle signaler og wayfinding til æstetiske omgivelser med genkendelige motiver – vi kan hjælpe jer med at skabe et miljø, hvor demensramte beboere kan føle sig trygge og hjemme.

Kontakt os i dag for at høre, hvordan vi kan hjælpe med at skabe et demensvenligt miljø, der gør en forskel for både beboere og personale.
Har du brug for hjælp?
Vi gør det visuelt og sørger for, at dine tanker bliver til virkelighed
Bliv kontaktet
Gå ikke glip af noget
Hold dig opdateret på de nyeste produkter, modtag tips og tricks, og få de gode tilbud før alle andre.
envelopearrow-right